NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadržaj
Naslovnica
Platforma Ženske mreže
Kodeks
Struktura
Članice Mreže
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
Ženska mreža u medijima
Nasilje prema ženama
Korisni linkovi
Plan stranice
Izbori 2007.
Nema nevažnih izbora

Facebook
facebook.png
Dan žena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan žena 2013.

Dan žena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan žena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan žena 2008.
Žene u izborima 2007.
Žene u Izborima 2007.
let082.jpg
Podsjetnik ženama za izbore
Podsjetnik ženama za izbore

Kampanju Ženske mreže Hrvatske financijski je podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva
Zaklada

Dan žena 2007.
0020danzena07.jpg
Press clips

Aktivnosti 2007.
Akcija u povodu događaja u Španjolskoj: fotogalerija Ispis E-mail
Administratorica   
Četvrtak, 06 Veljača 2014
Galerija fotografija s prosvjeda u povodu razvoja događaja u Španjolskoj
Opširnije...
 
Ne propustite dan građanske moći Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 23 Studeni 2007

zmh.jpg Ženska mreža Hrvatske u svojoj kampanji NEMA NEVAŽNIH IZBORA poručuje biračicama da ne propuste dan građanske moći, već da izađu na izbore i vrlo promišljeno odvagnu koja će stranka učiniti najviše da poboljša svakodnevnicu žena. Također upozorava na sve veće siromašenje žena, na porast rodno uvjetovano nasilja, na loš položaj žena na tržištu rada i na nedostatnu zaštitu materinstva, vidljivu u činjnici da je trudnoća najčešće razlog za dobijanje otkaza ugovora o radu.

Ženska mreža poziva na promišljanje da li predizborna obećanja stranaka doista pogađaju potrebe žena, poput onih da će omogućiti porodiljni dopust do čak sedme godine, zabraniti pobačaj, legalizirati prostituciju i slično.


Opširnije...
 
Anketa za kandidate i kandidatkinje Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 23 Studeni 2007

anketa.jpg Ženska mreža Hrvatske uputila je svim kandidatima i kandidatkinjama za Hrvatski sabor anketni listić , kojim želimo ispitati njihove stavove o temama koje smatramo životno važnima za žene. Anketni listić poštom su dobili svi kandidati parlamentarnih stranaka smješteni na prva tri mjesta kandidacijskih lista, te također jednako pozicionirani kandidati na listama mladih i listama Nezavisne stranke žena.

Ovom anketom ispitujemo također stupanj odgovornosti prema javnosti te spremnosti za dvostranu komunikaciju sa biračkim tijelom, očekivanoj sukladno visokoj pozicioniranosti na listama.


Opširnije...
 
Izbori 2007.: Upitnik političkim strankama Ispis E-mail
Administratorica   
Četvrtak, 22 Studeni 2007

Nema nevažnih izbora Ženska mreža Hrvatske je iznimno zainteresirana za predizborne programe političkih stranaka, posebice u onim dijelovima koji se tiču mjera i politika prema ostvarenju ravnopravnosti spolova i smanjenju diskriminacije žena i seksualnih i rodnih manjina.

Stoga je političkim strankama poslala predizborni upitnik sročen kako bi se uklonile brojne nedoumice preostale i nakon proučavanja svih dostupnih predizbornih materijala. Svrha je upitnika lakše snalaženje biračica u obilju predizbornih poruka, te isticanje tema koje su ženama iznimno važne i značajno se reflektiraju na njihov svakodnevni život.

Primljeni odgovori:

IDS nema vremena komunicirati s biračicama jer je u predizbornoj kampanji

Odgovor Hrvatske narodne stranke

Odgovor Socijaldemokratske partije Hrvatske


Opširnije...
 
Odgovori SDP-a na upitnik Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 16 Studeni 2007

sdp Odgovori Socijaldemokratske partije Hrvatske na upitnik Ženske mreže političkim strankama uoči parlamentarnih izbora.


Opširnije...
 
Odgovor Hrvatske narodne stranke na upitnik Ženske mreže Ispis E-mail
Administratorica   
Srijeda, 14 Studeni 2007

hns_logo.jpg Odgovori Hrvatske narodne stranke na upitnik Ženske mreže Hrvatske političkim strankama uoči parlamentarnih izbora 2007.


Opširnije...
 
Udruga CESI istupila iz Ženske mreže Hrvatske Ispis E-mail
Administratorica   
Ponedjeljak, 29 Listopad 2007

Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje - CESI istupio je iz Ženske mreže Hrvatske i o tome izvijestio Mrežu i javnost pismom koje objavljujemo u cijelosti ...


Opširnije...
 
IDS nema vremena komunicirati s biračicama jer je u predizbornoj kampanji Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 23 Listopad 2007

ids Na pitanja iz upitnika IDS je odbio odgovoriti s obrazloženjem da su teme preozbiljne da bi se na njih odgovaralo sa DA ili NE. No na pojašnjenje svrhe i karaktera upitnika, IDS izjavljuje da zbog prezauzetosti kandidata i dužnosnika izbornom kampanjom stranka ne može odgovoriti na pitanja. Razmijenjene poruke u nastavku ...


Opširnije...
 
Stranke nerado odgovaraju na konkretna pitanja Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 23 Listopad 2007

ids Umjesto odgovora na pitanja o temama iz izbornog programa koje su važne ženama Ženska mreža Hrvatske je od Istarskog demokratskog sabora primila pojašnjenje zašto ga neće dobiti.


Opširnije...
 
Ženski sport - muški sport ravnopravno Ispis E-mail
Administratorica   
Subota, 22 Rujan 2007

logo_maraton.gifUtrka Poreč 2007, koja se odvija pod sloganom ŽENSKI SPORT - MUŠKI SPORT - RAVNOPRAVNO nije samo mjesto sportskog natjecanja, nego i mjesto sa kojeg se izriče ocjena stanja i zahtjev. Neravnopravan odnos spolova nije vidljiv samo u većoj nezaposlenosti žena, u manjim plaćama, u podzastupljenosti žena u nadzornim odborima poduzeća, Saboru i gradskim vijećima, u preopterećenosti kućanskim poslovima i u većoj izloženosti nasilju.

Pod izravnim pokroviteljstvom Istarske županije i Grada Poreča, te potporu Turističke zajednice Grada Poreča i Privredne banke Zagreb, a u organizaciji Atletskog kluba MARATHON 2006 , Ženske mreže Hrvatske i Centra za građanske inicijative Poreč u nedjelju 23. rujna 2007. godine u 12,00 sati održati će se 1. atletski međunarodni polu-maraton za žene ...


Opširnije...
 
Povratak na vrh!
© 2017 Ženska mreža Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!