NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadržaj
Naslovnica
Platforma Ženske mreže
Kodeks
Struktura
Članice Mreže
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
Ženska mreža u medijima
Nasilje prema ženama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadržaja

Facebook
facebook.png
Dan žena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan žena 2013.

Dan žena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan žena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan žena 2008.
let082.jpg
Dan žena 2007.
0008danzena07.jpg
Press clips

IZJAVA PRED PREDSJEDNIČKE IZBORE
Administratorica   
Petak, 09 Siječanj 2015

jednako.jpgTijekom predsjedničke kampanje, a osobito posljednjih dana u javnosti su sve prisutniji pozivi ženama da daju glas ženi, samo zbog toga što je žena. Pri tom se prozivaju feminističke organizacije i traži ženska solidarnost u podršci kandidatkinji. Stav feminističke Ženske mreže Hrvatske (ŽMH), od samih početaka organiziranog djelovanja, zalaganje je za uravnoteženim i učinkovitim sudjelovanjem žena u politici, kao i promjenu politika prema ženama. Pri tom ne podržavamo konkretne osobe/stranke u političkoj utakmici, isključivo iz razloga što su to žene.


Opširnije...
 
Protiv zabrane pobačaja čak 75 posto građana
Administratorica   
Ponedjeljak, 08 Prosinac 2014

anketa.jpgTri četvrtine građana Hrvatske protive se zakonskoj zabrani pobačaja, otkrila je anketa koju je za RTL napravila agencija Promocija Plus na 1.300 ispitanika. U zemlji u kojoj se većina građana izjašnjava da su katolici, 75 posto ispitanika podržava postojeći zakon - po njemu je pobačaj legalan, i tako je već 52 godine.


Opširnije...
 
Zahtjevi Ženske mreže Hrvatske Vladi RH
Administratorica   
Srijeda, 03 Prosinac 2014

necemo.jpgSmatrajući da je Vlada najodgovornija za urušavanje temeljnih ženskih ljudskih prava članice Ženske mreže Hrvatske traže da se hitno i bez odlaganja osigura provedba zakonskog prava ženama koje žele ostvariti svoje pravo na prekid trudnoće na zahtjev te da se ujednače cijene i procedure.


Opširnije...
 
"Nećemo natrag na ilegalan pobačaj!"
Administratorica   
Petak, 28 Studeni 2014

zmh.jpgŽenska mreža Hrvatske je u petak 28.studenog u 'pet do dvanaest' sati pred Banskim dvorima prosvjedovala protiv drastičnog kršenja reproduktivnih prava žena u Hrvatskoj, kojima u zadnje vrijeme licencirane javne bolnice zbog priziva savjesti liječnika odbijaju obaviti pobačaje.


Opširnije...
 
Javni protest
Administratorica   
Četvrtak, 27 Studeni 2014

 Ženska mreža Hrvatske organizira javni protest u petak, 28.11.2014. u 11:55 h, pred Vladom Republike Hrvatske, povodom drastičnog kršenja reproduktivnih prava žena u licenciranim javnim bolnicama / kliničkim centrima u različitim gradovima Hrvatske.


Opširnije...
 
"Sa dna lista na mjesta odlučivanja!"
Administratorica   
Subota, 22 Studeni 2014

zipth.jpgPredstavnice Ženske mreže Hrvatske okupile su se na Gornjem gradu kako bi ispred Hrvatskog sabora iskazale zabrinutost da se predloženim zakonskim izmjenama Zakona o izborima zastupnika neće osigurati uravnotežena zastupljenost žena i muškaraca u Saboru. Ženska mreža zahtijeva uvođenje takozvanog zip sustava kojim bi na kandidacijskim listama bili istaknuti naizmjenve muškarac - žena ili žena - muškarac i tako do kraja liste. Aktivistkinje Ženske mreže smatraju da predloženi sustav kvota bez zip - sutava neće polučiti željene rezultate u praksi, te da se samim njime neće postići ravnopravnija zastupljenosti žena u Saboru i drugim tijelima političkog odlučivanja.


Opširnije...
 
Diskriminacija žena kršenjem reproduktivnih prava
Administratorica   
Petak, 21 Studeni 2014

 Ženska  mreža Hrvatske se ponovno obratila ministru zdravlja Siniši Vargi zbog neujednačenih procedura i cijena pobačaja kojima se narušavaju reproduktivna prava žena u Hrvatskoj čime ih se diskriminira i ekonomski kažnjava, te traži odgovor na pismo od 24. listopada 2014.


Opširnije...
 
Nema moderne demokracije bez rodne ravnopravnosti!
Administratorica   
Četvrtak, 06 Studeni 2014

zip.jpgŽenska mreža Hrvatske pozdravlja uvođenje kvota rodne ravnopravnosti od 40% zastupljenosti kandidatkinja i kandidata određenog spola koje je uvršteno u prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor., no izražava zabrinutost i razočaranje jer predloženi sustav kvota ne uključuje tzv. zip sustav, odnosno zastupljenost na listama po redoslijedu: žena - muškarac - žena - muškarac. Ovakav prijedlog kvota dovodi u pitanje stvarnu namjeru i iskrenost predlagatelja, te se stvara dojam da se kvote uvode samo radi zadovoljenja forme, a ne s ciljem stvarne provedbe paritetne demokracije.


Opširnije...
 
Priopćenje pravobraniteljice za ravnopravnost spolova
Administratorica   
Utorak, 04 Studeni 2014

pravobraniteljica.jpgPravobraniteljica za ravnopravnost spolova je zaprimila niz pritužbi građana i građanki kao i poziv za reagiranjem od strane Ženske mreže a vezano za (ne)dostupnost medicinskog zahvata prekida trudnoće u zdravstvenim ustanovama, te je pomno pratila medijske tekstove o ograničenom pristupu medicinskom zahvatu prekida trudnoće koji su prethodnih dana objavljivani u medijima.


Opširnije...
 
Žestok ženski otpor liječničkom prigovoru savjesti
Administratorica   
Srijeda, 29 Listopad 2014

pravoizbora.jpgPravobraniteljica Višnja Ljubičić također se uključila u istraživanje o ostvarivanju prava na pobačaj s ciljem utvrđivanja dostupnosti, što uključuje i korištenje prava na priziv savjesti te praksu zdravstvenih ustanova u slučajevima kada pobačaj zbog prigovora savjesti nije moguće obaviti. Uzorak čine 32 zdravstvene ustanove u Hrvatskoj, što znači da je pod budnim okom pravobraniteljice pet kliničkih bolničkih centara, dvije kliničke bolnice, 22 opće bolnice i tri doma zdravlja, a rezultati istraživanja bit će objavljeni početkom 2015. u sklopu Izvješća o radu Pravobraniteljice za 2014. godinu, izvijestio je Tportal.hr.


Opširnije...
 
Ženska mreža: Hitno osigurati provedbu prava žena na pobačaj
Administratorica   
Srijeda, 29 Listopad 2014

pro-choice.jpgŽenska mreža Hrvatske je od ravnatelja, sanacijskih upravitelja i drugih nadležnih tijela državnih bolnica te od ministra zdravlja da bez odlaganja organiziraju rad u bolnicama na način da ženama bude omogućen pobačaj na zahtjev sukladno zakonu. Ministarstvo zdravlja najavilo je da će od svih bolnica koje imaju odjel ginekologije, a ne obavljaju pobačaje na zahtjev, pisanim putem zatražiti da u najkraćem roku ženama omoguće ostvarivanje tog prava.


Opširnije...
 
Pritužba Ženske mreže i izjava za javnost
Administratorica   
Utorak, 28 Listopad 2014

odluka.jpgCjeloviti tekst pritužbe Ženske mreže Hrvatske na zakonitost rada bolnica sa zahtjevom za provedbom Zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece te ipriopćenjem za medije o  podnošenju pritužbe nadležnom ministarstvu. 


Opširnije...
 
Obavijest EWL-a o održavanju Nordijskog foruma
Administratorica   
Četvrtak, 03 Srpanj 2014
[Malmö, 15.06.2014.] Od 12.- 15.06.2014., gotovo 20 000 feministkinja sastalo se u Malmou, Švedska na Nordijskom forumu, kako bi kreirale nove strategije prema ostvarenju jednakosti između žena i muškaraca, u okviru diskusija o 20 godina od Pekinške Platforme za akciju.
Opširnije...
 
Okrugli stol: fotogalerija
Administratorica   
Nedjelja, 11 Svibanj 2014
Fotogalerija s okruglog stola povodom izbora za Evropski parlament.
Opširnije...
 
Okrugli stol povodom izbora za Evropski parlament
Administratorica   
Petak, 09 Svibanj 2014

Ženska mreža Hrvatske, Udruga žena Romkinja Hrvatske “Bolja budućnost”, Srpski demokratski forum i Lezbijska grupa Kontra održale su 6. svibnja 2014. u hotelu Dubrovnik, u Zagrebu, okrugli stol povodom izbora za Evropski parlament pod nazivom «Izbori za Evropski parlament – stavovi kandidata i kandidatkinja o pitanjima zaštite ženskih prava i prava manjinskih skupina»


Opširnije...
 
Dan žena 2014.: fotogalerija
Administratorica   
Subota, 08 Ožujak 2014
Galerija fotografija s prosvjeda uz Dan žena 2014.
Opširnije...
 
Marš za 8. mart – nećemo zaboraviti 8 + 8 + 8!
Administratorica   
Četvrtak, 06 Ožujak 2014
Danas je održana konferencija za medije u organizaciji Ženske mreže Hrvatske, ženskih sindikalnih grupa i Ženske fronte za radna i socijalna prava na kojoj je najavljen marš u povodu 8. marta – Međunarodnog dana žena pod naslovom “8. mart - Nećemo zaboraviti 8 + 8 + 8!“ (8 sati rada, 8 sati odmora, 8 sati sna), slogan radničkog pokreta još 1886. godine. Dok nam neki kažu: Marš u prošlost! Mi odlučujemo marširati u ime prošlosti!

 


Opširnije...
 
Izjava za javnost povodom upućivanja novog Zakona o radu
Administratorica   
Utorak, 25 Veljača 2014

Ženska mreža Hrvatske ovim putem izražava podršku primjedbama i prosvjedima sindikata i sindikalnih ženskih grupa vezano za prijedlog Zakona o radu koji je Vlada uputila u proceduru. 


Opširnije...
 
Održana javna akcija u povodu razvoja događaja u Španjolskoj
Administratorica   
Četvrtak, 06 Veljača 2014

Ženska mreža Hrvatske održala je javnu akciju predaje prosvjednog pisama premijeru Kraljevine Španjolske Marianu Rajoy te izvanrednom i opunomoćenom veleposlaniku Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj, Rodrigu Aguirre de Cárcer y García del Arenal, kojim smo izrazile duboku zabrinutost zbog nedavnog razvoja događaja u Španjolskoj vezano uz seksualna i reproduktivna prava i zdravlje žena.


Opširnije...
 
POZIV NA AKCIJU
Administratorica   
Ponedjeljak, 03 Veljača 2014

akcija.jpgŽenska mreža Hrvatske organizira javnu akciju predaje prosvjednog pisma izvanrednom i opunomoćenom veleposlaniku Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj, Rodrigu Aguirre de Cárcer y García del Arenal, kojim izražavamo duboku zabrinutost zbog nedavnog razvoja događaja u Španjolskoj vezano uz seksualna i reproduktivna prava i zdravlje žena. Veleposlaniku ćemo dostaviti i pismo premijeru Kraljevine Španjolske Marianu Rajoy.
Javna akcija će se održati u srijedu, 5. veljače 2014. godine,
pred zgradom Veleposlanstvu Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj, Tuškanac 21A, u Zagrebu, u 11:00 h. Nakon predaje pisama simbolično ćemo razviti transparente s porukama protesta na španjolskom i hrvatskom jeziku.


Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 31 - 60 od 134
Povratak na vrh!
© 2017 Ženska mreža Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!