NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadržaj
Naslovnica
Platforma Ženske mreže
Kodeks
Struktura
Članice Mreže
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
Ženska mreža u medijima
Nasilje prema ženama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadržaja

Facebook
facebook.png
Dan žena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan žena 2013.

Dan žena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan žena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan žena 2008.
let082.jpg
Dan žena 2007.
4danzena07.jpg
Press clips

HRT: Pred Ustavnim sudom
Administratorica   
Četvrtak, 30 Srpanj 2009

Moja maternica ...Predaja prijedloga Ženske mreže Hrvatske za ocjenu ustavnosti Zakona o medicinskoj oplodnji u podnevnom Dnevniku HRT (video).


Opširnije...
 
Moja maternica, moji jajnici ...
Administratorica   
Četvrtak, 30 Srpanj 2009

Članice Ženske mreže Hrvatske danas će predati prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o medicinskoj oplodnji u sklopu akcije Moja maternica, moji jajnici - o njima ne mogu odlučivati državni i crkveni tajnici.

Moja maternica moji jajnici

Tekst prijedloga za ocjenu ustavnosti Zakona u nastavku ...


Opširnije...
 
Ministrov izravan napad na ustavni poredak
Administratorica   
Petak, 10 Srpanj 2009

Priopćenje povodom skandalozne zjave ministra zdravstva u Hrvatskom saboru da onaj tko nije spreman pred Bogom reći sudbonosno "da" nije spreman brinuti se ni o djetetu koja je izravan napad na ustavni poredak i zadiranje u ustavna načela sekularizma i ravnopravnosti spolova.


Opširnije...
 
Partnerstvo za socijalnu uključenost
Administratorica   
Četvrtak, 23 Travanj 2009

Značajan dio građana Hrvatske u lošem je socijalnom položaju i nema zadovoljavajući pristup javnim dobrima i uslugama, a zbog recesije, povećanja nezaposlenosti i proračunskih problema može se očekivati daljnje pogoršanje socijalne slike. Niz udruženih organizacija pod vodstvom Instituta za javne financije i uz sufinanciranje Europske komisije pokreće projekt Partnerstvo za socijalnu uključenost čiji su glavni ciljevi: poboljšanje koordinacije i suradnje u socijalnoj skrbi, unapređenje zapošljivosti, informiranosti o pravima, dostupnosti pravima, ublažavanje i sprečavanje prezaduženosti građana te usklađivanje ponude i potražnje i bolje socijalno planiranje posebice na nižim razinama vlasti.


Opširnije...
 
Dan žena 2009. u slici
Administratorica   
Utorak, 10 Ožujak 2009

luzarGalerija fotografija s prosvjeda uz Dan žena 2009.


Opširnije...
 
Slobodna Dalmacija: Marširali protiv veze Crkve i države
Administratorica   
Ponedjeljak, 09 Ožujak 2009

sd_crkva_drzava.jpgCilj prosvjeda bio je upozoriti na potrebu raskidanja veze između Crkve i države, a kao zahtjeve organizatori su, među ostalim, istaknuli otkazivanje bilateralnih sporazuma sa Svetom Stolicom, zabranu vjerskog odgoja u školama, ukidanje financiranja Katoličke crkve iz državnog proračuna, zabranu diskriminacije istospolnih partnera te osiguranje prava na medicinsku potpomognutu oplodnju svim ženama.


Opširnije...
 
Nova TV: Crkvene dogme ugrožavaju ljudska prava
Administratorica   
Nedjelja, 08 Ožujak 2009

novatv.jpgAktivistkinje Ženske mreže Hrvatske su povodom Dana žena pozvale na stvarno razdvajanje Crkve od države i raskidanje ugovora sa Svetom stolicom jer smatraju da crkvene dogme ugrožavaju ljudska prava, a posebice prava žena. Smatraju da religijski motivirani stereotipi dodjeljuju muškarcima osjećaj superiornosti te dovode do diskriminacije i nasilja prema ženama.


Opširnije...
 
HRT: Sužavanje prostora ljudskih prava
Administratorica   
Nedjelja, 08 Ožujak 2009

dan zenaŽenska mreža Hrvatske prosvjeduje zbog utjecaja Crkve na politiku čime se sužava prostor ljudskih prava i nanosi šteta građankama i građanima.Zahtjeva da vjernici imaju svoja prava bez uplitanja države, a da građani svoja prava imaju bez uplitanja Crkve (video).


Opširnije...
 
RTL: Prosvjedna povorka Ženske mreže
Administratorica   
Nedjelja, 08 Ožujak 2009

crkva bez politikeProsvjednom povorkom pod sloganom Crkva bez politike, država be propovijedi Ženska mreža Hrvatske je obilježila Dan žena ukazujući na potrebu stvarnog razdvajanja Crkve od države i pred zagrebačkom katedralom simbolički presjekla tu vezu (video).


Opširnije...
 
RTL: Crkva ugrožava ženska prava
Administratorica   
Nedjelja, 08 Ožujak 2009

rtlŽenska mreža Hrvatske je na Kaptolu prosvjedovala protiv miješanja Crkve u državnu politiku proturanjem svojih dogmi, u čemu je potpomaže državna vlast (video).


Opširnije...
 
SD: Seksualni odgoj prepustili smo vjeroučiteljima
Administratorica   
Nedjelja, 22 Veljača 2009

Smatramo da je za položaj žena u Hrvatskoj najvažnije postići sekularni okvir, pa će Ženska mreža Hrvatske obilježavanje 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, ove godine posvetiti odnosima države i Crkve. Jedna od naših poruka je "Crkva bez politike, država bez propovijedi".


Opširnije...
 
Slobodna Dalmacija: Hebrangove izjave su seksističke
Administratorica   
Ponedjeljak, 16 Veljača 2009

Izjava Andrije Hebranga, predsjednika saborskog Kluba zastupnika HDZ-a, da se žene koje nemaju partnera nikako ne bi smjele podvrgnuti umjetnoj oplodnji, prema očekivanjima, naišla je na osudu u ženskim udrugama.


Opširnije...
 
Izjava povodom ratnih operacija i humanitarne krize u Pojasu Gaze
Administratorica   
Subota, 10 Siječanj 2009

Ženska mreža Hrvatske najoštrije osuđuje vojne operacije koje Izrael provodi u Pojasu Gaze kao i svako ratničko nasilje, ubijanje civila i stvaranje humanitarne krize. Pridružuje se mirovnim i organizacijama za zaštitu ljudskih prava diljem svijeta koje traže urgentnu akciju međunarodne zajednice, zaustavljanje nasilja, hitnu humanitarnu pomoć i nastavak mirovnih pregovora.


Opširnije...
 
"Izvol' te napustiti ovaj prostor!"
Administratorica   
Nedjelja, 07 Prosinac 2008

Katolička crkva na sramotan način iskrivljavanjem teksta Opće deklaracije o ljudskim pravima UN napadajući na dostojanstvo i ljudska prava žena i homoseksualnih osoba prikuplja potpise na peticiji i time obilježava šezdesetu obljetnicu usvajanja i proglašenja tog dokumenta (video).


Opširnije...
 
Zločin iz mržnje
Administratorica   
Petak, 06 Lipanj 2008

U svjetlu poznatih činjenica o napadu na pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova tražimo da policija i Državno odvjetništvo obave svoj posao i procesuiraju napad kao kazneno djelo nasilja motiviranog mržnjom prema određenim društvenim skupinama.


Opširnije...
 
Večernji list: Ženska mreža Hrvatske osudila napad
Administratorica   
Srijeda, 04 Lipanj 2008

"Ženska mreža Hrvatske" danas je najoštrije osudila napad na pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Gordanu Lukač-Koritnik i izrazila "duboko nezadovoljstvo i zabrinutost zbog porasta svih oblika nasilja u društvu, a napose nasilja protiv žena".


Opširnije...
 
Mala zemlja za velike baze
Administratorica   
Petak, 04 Travanj 2008

antibushIzvješće o AntiBush prosvjedu u Zagrebu u večernjem Dnevniku HRT


Opširnije...
 
RTL: Kamo ide Hrvatska
Administratorica   
Petak, 04 Travanj 2008

bushAntiBush prosvjedi na RTL televiziji


Opširnije...
 
Prekršajna prijava protiv premijera Ive Sanadera
Administratorica   
Srijeda, 02 Travanj 2008

100mIzjava povodom najave održavanja javnog okupljanja - susreta predsjednika SAD Georga W. Busha sa građanima na Markovom trgu u organizaciji Vlade RH. Sramotno je da aktivisti koji se bore za ljudska prava manjina snose prekršajnu odgovornost i strahuju od skupih kazni zbog izražavanja političkog mišljenja, dok Vlada svjesno krši vlastite zakone i ne snosi nikakvu odgovornost.


Opširnije...
 
Jutarnji list: Neki poslodavci tjeraju žene na pobačaj
Administratorica   
Nedjelja, 09 Ožujak 2008

Dan žena Nakon 100 godina borbe za prava žena, naše su žene ostvarile samo pravo glasa


Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 91 - 120 od 132
Povratak na vrh!
© 2017 Ženska mreža Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!