Ženska mreža Hrvatske    

Izjave
Women's Network Croatia
gender
Informacije
Sadržaj
 

 
  • Poziv na javnu raspravu o prijedlogu Nacionalne politike ravnopravnosti spolova: Ured za ravnopravnost spolova izradio je nacrt prijedloga nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova. Dokument je početkom ove sedmice poslan ministarstvima, koordinatorima tijelima državne uprave i županijskim povjerenstvima za ravnopravnost spolova, te članovima Radne skupine za izradu prijedloga nacionalne politike za ravnopravnosti, među kojima je i predstavnica Ženske mreže Hrvatske. Ocjenjujući rokove predviđene za davanje primjedbi prekratkim i manipulativnim, Ženska mreža tražila je produljenje rokova i javnu raspravu. Budući da je za nacionalni dokument o problematici koja je istaknuta kao prvorazredni politički prioritet nužna sveobuhvatna i temeljita javna rasprava, objavljivanje prijedloga doprinos je Ženske mreže poticanju rasprave i povećanju javne svijesti o potrebi javnih politika u cilju uspostave ravnopravnosti spolova.
    Prijedlog NACIONALNE POLITIKE ZA PROMICANJE RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA 2006. – 2010.
 

 

 

 

 

 

Ured: B. Vidulić 28, 51550 Mali Lošinj
Telefon: 051 233 650 Fax: 051 233 567
e mail: koordinatorica@zenska-mreza.hr
Kontakt osoba: Bojana Genov, koordinatorica
Telefon 098 215 858


 
O nama

Civilno društvo
• Civilno društvo.hr, portal čiju je izradu potakla Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva
Obnovljeno
15. srpnja 2006.

Webmajstorica
Bojana Genov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ženska mreža Hrvatske okuplja organizacije, grupe i inicijative koje su prepoznale da su žene diskriminirane te ekonomski, politički i statusno marginalizirane. Vođena feminističkim principima Ženska mreža Hrvatske ne miri se s patrijarhalnim sustavom i suprotstavlja se svim oblicima diskriminacije po spolu.
 Women's Network Croatia unites organizations, groups and initiatives that recognized discrimination against women who are often economically and politically marginalized; it opposes all sorts of gender discrimination.
Korisni linkovi

Report 2005
Report 2005
Moja maternica, moji jajnici ...

Za veće učešće žena na kandidacijskim listama

Podloška za miša koja je naljutila Ljilju Vokić
Plakat za Dan žena 2006.
   
Ženska mreža Hrvatske - Women's Network Croatia 2006.
 
vrh