NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadržaj
Naslovnica
Platforma Ženske mreže
Kodeks
Struktura
Članice Mreže
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
Ženska mreža u medijima
Nasilje prema ženama
Korisni linkovi
Plan stranice

Facebook
facebook.png
Dan žena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan žena 2013.

Dan žena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan žena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan žena 2008.
let082.jpg
Dan žena 2007.
2danzena07.jpg
Press clips

Izjave Ženske mreže
Otvoreno pismo premijeru Plenkoviću Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 23 Svibanj 2017

Otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću

Poštovani predsjedniče Vlade RH,

 

današnjem skupu pod nazivom Hod za život, koji se zalaže za kriminalizaciju pobačaja, prisustvovao je Davor Ivo Stier, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova.

Stavovi koje zastupa Hod za život su protivni važećim zakonima RH i međunarodnim pravnim dokumentima koji štite reproduktivna prava žena.

Budući da je ovaj javni istup potpredsjednika Vlade jedan u nizu istupa kojima je jasno dao do znanja da reproduktivna prava žena niječe i ne namjerava ih provoditi  kao službenu politike Vlade RH, tražimo njegovu smjenu.

Ženska mreža Hrvatske

 

Zagreb, 20. svibnja 2017. 

 


 
Izjava za javnost Ispis E-mail
Administratorica   
Četvrtak, 04 Kolovoz 2016

nacionalizamubija.jpgMirno okupljanje pod nazivom Antiratni protest povodom slavljenja ratne pobjede, najavljeno za 4. kolovoza 2016. godine na prostoru Trga bana J. Jelačića u Zagrebu, zabranjeno je danas rješenjem Ministarstva unutarnjih poslova. Zabrana protesta je samo kulminacija već poznate prakse policije u onemogućavanju vlastima politički nepodobnih javnih okupljanja. Obrazloženje rješenja koje se temelji na argumentu sigurnosti ne može biti opravdano jer bi to značilo da policija ne može osigurati unaprijed najavljeno javno okupljanje građanstva. Možemo konstatirati da državna vlast ne funkcionira, odnosno da je vlast u rukama nasilnih grupacija koje odlučuju o podobnosti javnih okupljanja. Podsjećamo, rješenje ministra unutarnjih poslova u izravnoj je suprotnosti s Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, jednako kao sto je i u suprotnosti sa Ustavom RH. Naime, člankom 10. st. 1 Konvencije jamči se sloboda izražavanja, a člankom 11.st.1. jamči se i sloboda okupljanja. Imajući u vidu da se i u rješenju ministra spominje svrha okupljanja i izražavanja mišljenja, a to je isticanje antiratnih i mirnodopskih stavova, nejasno je i neprihvatljivo obrazloženje iz rješenja koje spominje mogućnost uznemirenja većeg broja građana. Predstavlja pozitivnu obvezu države potpisnice Konvencije da osigura građanima da izraze takve svoje stavove. Stoga je rješenje ministra MUP-a izravno kršenje Evropske konvencije i Ustava RH i odražava određenu vrstu straha ministarstva da osigura mirno okupljanje građana. To tim više jer je dobro poznato da su se na Trgu bana J. Jelačića u prošlosti održavala brojna druga okupljanja građana i građanki s raznim porukama. Zbog zabrane održavanja antiratnog protesta, organizacije Centar za žene žrtve rata – Rosa (Zagreb), Žene u crnom (Beograd), Ženska mreža Hrvatske, Srpski demokratski forum (Zagreb), Slobodarski aktivisti (Zagreb), Centar za građansku hrabrost (Zagreb) održat će mirnu protestnu akciju u 18h na Trgu bana J. Jelačića.


 
Poziv saborskim zastupnicima Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 03 Lipanj 2016

 Ženska mreža Hrvatske uputila je poziv saborskim zastupnicima da prihvate izvještaj o radu za 2015. godinu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, neovisnog i samostalnog tijela koji djeluje u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti spolova ...


Opširnije...
 
IZJAVA PRED PREDSJEDNIČKE IZBORE Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 09 Siječanj 2015

jednako.jpgTijekom predsjedničke kampanje, a osobito posljednjih dana u javnosti su sve prisutniji pozivi ženama da daju glas ženi, samo zbog toga što je žena. Pri tom se prozivaju feminističke organizacije i traži ženska solidarnost u podršci kandidatkinji. Stav feminističke Ženske mreže Hrvatske (ŽMH), od samih početaka organiziranog djelovanja, zalaganje je za uravnoteženim i učinkovitim sudjelovanjem žena u politici, kao i promjenu politika prema ženama. Pri tom ne podržavamo konkretne osobe/stranke u političkoj utakmici, isključivo iz razloga što su to žene.


Opširnije...
 
Izjava za javnost povodom upućivanja novog Zakona o radu Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 25 Veljača 2014

Ženska mreža Hrvatske ovim putem izražava podršku primjedbama i prosvjedima sindikata i sindikalnih ženskih grupa vezano za prijedlog Zakona o radu koji je Vlada uputila u proceduru. 


Opširnije...
 
Izjava za javnost povodom upućivanja novog Zakona o radu Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 25 Veljača 2014
Ženska mreža Hrvatske ovim putem izražava podršku primjedbama i prosvjedima sindikata i sindikalnih ženskih grupa vezano za prijedlog Zakona o radu koji je Vlada uputila u proceduru.
Opširnije...
 
Predložena rješenja ozakonjuju diskriminaciju prema bračnom statusu Ispis E-mail
Administratorica   
Ponedjeljak, 03 Veljača 2014

Mediji o press konferenciji o amandmanima na Prijedlog obiteljskog zakona s fokusom na izjednačavanju bračne i izvanbračne zajednice koju su organizirale Autonomna ženska kuća Zagreb i Ženska mreža Hrvatske.


Opširnije...
 
Izjava Ženske mreže Hrvatske u povodu sve češćih istupa protiv politike rodne ravnopravnosti Ispis E-mail
Administratorica   
Srijeda, 18 Prosinac 2013

U Slobodnoj Dalmaciji 17.12.2013. godine objavljen je tekst pod nazivom „Zadarski nadbiskup Želimir Puljić ravnatelje škola upozorio na opasnost od "dženderizma"!“ U članku se navodi da je zadarski nadbiskup na blagdanskom primanju u sjemeništu u svom obraćanju ravnateljima osnovnih i srednjih škola Zadarske županije posebno upozorio na opasnost od pojave, kako ga on naziva „dženderizma“, odnosno kako pojašnjava, „rodne ideologije“ ili „nove filozofije seksualnosti“. Iz ovako prenesene izjave nadbiskupa može se zaključiti da, ili ne razumije koncept rodno osviještene politike (eng. „gendermainstreaming“)  ili svjesno, pa time i neodgovorno, dovodi u zabludu javnost i ravnatelje državnih škola koji su temeljem zakona obvezni tu istu politiku primjenjivati u svom radu.


Opširnije...
 
Izjava u povodu neizglasavanja Estrela izvještaja o seksualnim pravima i reproduktivnom zdravlju Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 17 Prosinac 2013

Članice Ženske mreže Hrvatske izražavaju zabrinutost u povodu neizglasavanja Estrela izvještaja - izvještaja kojemu je za cilj bilo unaprijediti seksualna prava i reproduktivno zdravlje žena.


Opširnije...
 
Izjava u povodu prijedloga Zakona o životnom partnerstvu Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 03 Prosinac 2013

Poštovane/-i,

 

obraćamo vam vezano prijedlog Zakona o životnom partnerstvu koji je Vlada pustila u javnu raspravu.

 

Državne institucije – Hrvatski sabor i Ustavni sud svojim su neodgovornim ponašanjem dopustile da se o pitanju manjinskih ljudskih prava raspiše referendum. Ni jedna državna institucija nije zauzela stav vezano za samo referendumsko pitanje, ni stala u obranu ustavnih vrednota ravnopravnosti i poštivanja ljudskih prava. Odredbe Ustava štite ravnopravnost  svih građana i građanki. One štite pripadnike svih manjina, a to znači kako pripadnike nacionalnih manjina, tako i LGBT osobe.

 


Opširnije...
 
Izjava o odluci Ustavnog suda Ispis E-mail
Administratorica   
Četvrtak, 14 Studeni 2013

Poštovane/-i,

prema medijskim napisima Ustavni sud donio je danas odluku da neće spriječiti raspisivanje referenduma. U obrazloženju odluke Ustavni sud je naveo da neće preispitivati sadržaj referendumskog pitanja iz razloga što takvo očitovanje od Ustavnog suda može zatražiti samo Hrvatski sabor.


Opširnije...
 
“Glasam protiv!” Ispis E-mail
Administratorica   
Nedjelja, 10 Studeni 2013

Poštovane/-i,

Lezbijska grupa Kontra, Rišpet – LGBT udruga Split i Ženska mreža Hrvatske pozivaju sve građanke i građane kojima je stalo da se u njihovoj zemlji štite i poštuju ljudska prava manjina da nam se pridruže u Maršu “Glasam protiv!”


Opširnije...
 
Izjava u povodu raspisivanja referenduma Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 08 Studeni 2013

Poštovane/-i,

obraćamo vam se povodom odluke Hrvatskog sabora o raspisivanju referenduma. Ukoliko se ovakva odluka Hrvatskog sabora provede, po prvi puta u Hrvatskoj povijesti na referendumu će se odlučivati o ljudskim pravima, točnije rečeno o trajnom zaustavljanju napretka u zaštiti ljudskih prava jedne manjinske skupine. Radi se o vrlo opasnoj praksi i moramo se zapitati što će biti u budućnosti; čija ljudska prava će se naći na referendumu slijedeći puta? Hoćemo li na ovakav način raspravljati o pobačaju, smrtnoj kazni ili pravima nacionalnih manjina?

 


Opširnije...
 
Izjava u povodu dvostrukog ubojstva u Kostajnici Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 21 Lipanj 2013

U povodu dvostrukog ubojstva u Kostajnici, u kojemu je ženu i njenog partnera ubio njezin bivši partner, Ženska mreža Hrvatske osuđuje teško ubojstvo i poziva na propitivanje odgovornosti onih koji su ga, da su postupali po zakonu, mogli spriječiti.


Opširnije...
 
40% ŽENA NA IZBORNE LISTE, ODMAH! Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 08 Ožujak 2013

Hrvatski sabor usvojio je dana 7. prosinca 2012. godine odluku kojom je pokušao derogirati odredbu iz članka 15. stavka 2. Zakona o ravnopravnosti spolova.

Naime, stavkom 2. članka 15. Zakona o ravnopravnosti spolova propisano je da se postupno povećanje podzastupljenog spola mora postići najkasnije prigodom provedbe trećih redovitih izbora od dana stupanja na snagu Zakona o ravnopravnosti spolova (15. srpnja 2008).

 


Opširnije...
 
Izjava u povodu najavljenog 'saslušanja' u Saboru pseudoznanstvenice Judith Reisman Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 29 Siječanj 2013
Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske izražavaju zgražanje i zabrinutost zbog najave da će u Saboru u četvrtak 31. siječnja 2013. nastupiti američka pseudoznanstvenica Judith Reisman, poznata u svijetu po sustavnom zalaganju za kršenje ljudskih prava osoba homoseksualne orijentacije i banaliziranju holokausta.
Opširnije...
 
Izjava povodom presude Žalbenog vijeća MKSJ u predmetu protiv Gotovine i Markača Ispis E-mail
Administratorica   
Četvrtak, 22 Studeni 2012

Kao  feminističke, mirovne i antimilitarističke organizacije okupljene u Ženskoj mreži Hrvatske, i Inicijativi za Ženski sud – feministički pristup pravdi, smatramo da oslobađajućom presudom dvojici generala Hrvatske vojske ne prestaje već se naprotiv osnažuje odgovornost hrvatske države za procesuiranje počinjenih ratnih zločina.


Opširnije...
 
Nerazumno i nerazmjerno miješanje države u privatni život pojedinca Ispis E-mail
Administratorica   
Srijeda, 14 Studeni 2012

U srpnju ove godine izglasan je novi Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji. Nakon stupanja na snagu novog Zakona. U razdoblju nakon stupanja novog Zakona na snagu obratilo nam se više žena kojima zakon zbog njihovog bračnog statusa ili spolne orijentacije uskraćuje pravo na medicinski pomognutu oplodnju. Zbog diskriminativnih odredbi spram žena koje žive same i žena koje žive u istospolnim zajednicama, odlučile smo podnijeti prijedlog za ocjenu ustavnosti navedenog Zakona.


Opširnije...
 
Izjava u povodu 17 godina od vojno-policijske akcije Oluja Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 03 Kolovoz 2012

Ženska mreža Hrvatske podsjeća da su u vojno-policijskoj akciji Oluja, i neposredno nakon nje, pripadnici hrvatskih vojnih i paravojnih formacija lišili života više od 800 civila, uglavnom staraca i starica. Ova je vojno-policijska akcija dovela do masovnog protjerivanja srpskog stanovništva s područja tzv. Republike Srpske Krajine. Tijekom i nakon akcije učinjeni su različiti zločini protiv civilnog stanovništva. Nakon akcije uništeni su stambeni i drugi objekti (uglavnom osoba srpske nacionalnosti), spomenici žrtvama fašizma te poslovni prostori, pogoni, hoteli i drugi objekti koji su mogli poslužiti za nastavak proizvodnje i života.


Opširnije...
 
Izglasan je diskriminativan Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 13 Srpanj 2012

Danas je izglasan diskriminativan Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji koji sadrži odredbu koja eksplicitno propisuje diskriminaciju žena koje žive u istospolnim zajednicama. Zakon u potpunosti isključuje žene koje nemaju problem s neplodnosti, ali žele primjenom MPO ostvariti pravo na začeće, trudnoću i rađanje zdravog djeteta. Vlada RH i Hrvatski sabor nisu uskladili Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji s Ustavom i nacionalnim i međunarodnim dokumentima za suzbijanje diskriminacije i zaštitu ljudskih prava, već su nastavili diskriminatorni odnos prema ženama s obzirom na njihov bračni i obiteljski status i spolnu orijentaciju, te su propisali direktnu diskriminaciju žena koje žive u istospolnim zajednicama. S obzirom na navedeno, Ženska mreža Hrvatske će podnijeti prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji Ustavnom sudu RH, po njegovoj objavi u Narodnim novinama.


Opširnije...
 
Diskriminatorni Nacrt prijedloga Zakona o MPO Ispis E-mail
Administratorica   
Četvrtak, 19 Travanj 2012

Bivša Vlada je 2009. godine izradila, a Hrvatski sabor usvojio Zakon o medicinskoj oplodnji koji je bio među najrestriktivnijima u svijetu, a nova Vlada, usprkos obećanjima da će ispraviti nepravdu nanesenu ženama usvajanjem Zakona o medicinskoj oplodnji iz 2009. godine i ukinuti diskriminaciju na temelju bračnog i obiteljskog statusa kroz novi prijedlog Zakona, to ipak nije učinila. 

Obzirom da Vlada RH svojim Nacrtom prijedloga Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji nije uskladila navedeni nacrt niti s pozitivnim nacionalnim i međunarodnim dokumentima već je nastavila diskriminatorni odnos prema ženama s obzirom na njihov bračni i obiteljski status i spolnu orijentaciju Ženska mreža Hrvatske namjerava uputiti amandmane na Nacrt prijedloga Zakona o MPO.


Opširnije...
 
Uz javnu raspravu o novom prijedlogu Zakona o medicinskoj oplodnji Ispis E-mail
Administratorica   
Subota, 31 Ožujak 2012

Prethodna je Vlada 2009. godine izradila, a Hrvatski sabor usvojio Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji koji je sadržavao diskriminativne odredbe kojima se medicinska oplodnja uskraćuje ženama koje nisu u braku ili izvanbračnoj zajednici. Unatoč brojnim upozorenjima, reakcijama i prosvjedima pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, udruga roditelja te ženskih organizacija i organizacija za prava LGBT osoba, nadležne institucije odlučile su grubo prekršiti ljudska prava svojih građanki usvajanjem diskriminativnog zakona. Sada, 2012. godine nova Vlada ima priliku ispraviti nepravdu nanesenu ženama usvajanjem Zakona o medicinskoj oplodnji iz 2009. godine i ukinuti diskriminaciju na temelju bračnog i obiteljskog statusa kroz novi prijedlog Zakona.


Opširnije...
 
Zahtjevi Vladi RH povodom Dana žena 2012. Ispis E-mail
Administratorica   
Četvrtak, 08 Ožujak 2012

Ženska mreža Hrvatske, feministička mreža koja okuplja brojne organizacije civilnog društva iz čitave Hrvatske, u suradnji sa Ženskom sekcijom Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, povodom Međunarodnog dana žena 8. marta 2012. godine, zahtijevaju od novoizabrane Vlade Republike Hrvatske sljedeće:


Opširnije...
 
Nedovoljna većina glasova za Zakon o pučkom pravobranitelju Ispis E-mail
Administratorica   
Četvrtak, 17 Studeni 2011

Povodom izglasavanja Zakona o pučkom pravobranitelju u Hrvatskom saboru želimo upozoriti na činjenicu da navedeni Zakon nije izglasan dovoljnom većinom glasova. Naime, budući da se radi o organskom zakonu, potrebna je bila većina glasova svih zastupnika (77 glasova), a ovaj Zakon je izglasan sa 76 glasa.


Opširnije...
 
Zataškavanje rodne neravnopravnost Ispis E-mail
Administratorica   
Subota, 02 Travanj 2011

Hrvatska je javnost opet suočena s još jednim u nizu postupaka Vlade RH u kojima ignorira proceduru konzultacija s građanima i organizacijama civilnog društva. Prijedlog Ministarstva pravosuđa da se ukine Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova te da se poslovi iz njene nadležnosti obavljaju u sklopu Ureda pučkog pravobranitelja ide pred Hrvatski sabor u neprihvatljivoj proceduri i sa posljedicama poraznima za žene.


Opširnije...
 
Što hoće Hrvatska: radnice ili robinje? Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 08 Ožujak 2011

ŽENSKA MREŽA HRVATSKE & Ženska sekcija Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Odbor žena Nezavisnih hrvatskih sindikata i Koordinacija Žene Hrvatske udruge sindikata u povodu  

100 GODINA MEĐUNARODNE ŽENSKE BORBE

 

pitaju: što hoće Hrvatska: radnice ili robinje?

 


Opširnije...
 
Rad na određeno vrijeme vodi žene u neravnopravnost i siromaštvo Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 09 Ožujak 2010

odredjeno-vrijemeZnate li da više od 85% žena i muškaraca dobiva ugovore isključivo na određeno vrijeme? Službeni podaci kažu da je u nas udjel onih koji rade na određeno u ukupnoj zaposlenosti samo nekih 12%, u odnosu na europski prosjek od kojih 14%.


Opširnije...
 
Degradacija postignuća u zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 01 Siječanj 2010

Ženska mreža Hrvatske reagira reagira na iskazivanje diskriminativnih stavova po osnovi seksualne orijentacije i omalovažavanja ljudi predsjedničkog kandidata Milana Bandića u sučeljavanju predsjedničkih kandidata 30. prosinca 2009. u 20 sati na HRT-u.


Opširnije...
 
Ministrov izravan napad na ustavni poredak Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 10 Srpanj 2009

Priopćenje povodom skandalozne zjave ministra zdravstva u Hrvatskom saboru da onaj tko nije spreman pred Bogom reći sudbonosno "da" nije spreman brinuti se ni o djetetu koja je izravan napad na ustavni poredak i zadiranje u ustavna načela sekularizma i ravnopravnosti spolova.


Opširnije...
 
Izjava povodom ratnih operacija i humanitarne krize u Pojasu Gaze Ispis E-mail
Administratorica   
Subota, 10 Siječanj 2009

Ženska mreža Hrvatske najoštrije osuđuje vojne operacije koje Izrael provodi u Pojasu Gaze kao i svako ratničko nasilje, ubijanje civila i stvaranje humanitarne krize. Pridružuje se mirovnim i organizacijama za zaštitu ljudskih prava diljem svijeta koje traže urgentnu akciju međunarodne zajednice, zaustavljanje nasilja, hitnu humanitarnu pomoć i nastavak mirovnih pregovora.


Opširnije...
 
Zločin iz mržnje Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 06 Lipanj 2008

U svjetlu poznatih činjenica o napadu na pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova tražimo da policija i Državno odvjetništvo obave svoj posao i procesuiraju napad kao kazneno djelo nasilja motiviranog mržnjom prema određenim društvenim skupinama.


Opširnije...
 
Protupravno postupanje Gradske knjižnice Zadar Ispis E-mail
Administratorica   
Četvrtak, 08 Studeni 2007

Ravnatelj Gradske knjižnice u Zadru Ivan Pehar otkazao je predstavu "Hoće li biti drugačije kada im kažem da sam gej?" uz obrazloženje da nije još pogodna klima, i pravdajući se mogućim nasiljem, zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava.


Opširnije...
 
Pozivamo na dodatni napor u promjene Nacionalne klasifikacije zanimanja Ispis E-mail
Administratorica   
Ponedjeljak, 05 Studeni 2007

Ženska mreža poziva građanke da od školskih ustanova koje su im izdale diplome zatraže prijepise diploma usklađene sa novim Zakonom o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju, koji je Hrvatski sabor donio protekloga mjeseca. Ovim se zakonom prvi puta u hrvatskom zakonodavstvu ravnopravno upotrijebljavaju ženske i muške inačice imenica za stupnjeve akademskog obrazovanja.

Time je, nakon tri godine od prvog zahtjeva Ženske mreže Hrvatske, prihvaćen jedan od zahtjeva vezan za selektivnu upotrebu imenica ženskog i muškog roda u normiranju nazivlja zanimanja.


Opširnije...
 
Otvoreno pismo ministru Draganu Primorcu Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 02 Studeni 2007

Kada će Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa shvatiti važnost edukacije mladih o ljudskoj spolnosti i početi provoditi obveze iz međunarodnih dokumenata i nacionalnih programa i politika? Dok se to ne dogodi, čini se da će mladi infomacije o spolnosti nalaziti kao i do sada uglavnom na satovima katoličkog vjeronauka i porno stranicama na internetu.


Opširnije...
 
Prekršeno je nekoliko zakona RH Ispis E-mail
Administratorica   
Ponedjeljak, 10 Rujan 2007

Izjava u vezi sa žalbom Ženske infoteke kojom je VURS odbio njezin projektni prijedlog bez obrazloženja i bez pouke o pravnom lijeku te odbijanja zahtjeva za dostavljanje dokumentacije vezane uz Natječaj.


Opširnije...
 
Homofobija u PU zagrebačkoj Ispis E-mail
Administratorica   
Nedjelja, 08 Srpanj 2007

Pride 2007.Priopćenje povodom sramotnog postupanja Policijske uprave zagrebačke u slučaju nasilja nad pripadnicima seksualnih manjina prilikom održavanja Zagreb Pride 2007 manifestacije, kao i prilikom njenog organiziranja.


Opširnije...
 
Sloboda umjetničkog izraza ne opravdava diskriminaciju žena Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 29 Svibanj 2007

U vezi s održavanjem izložbe 'Divna stvorenja' Stephana Lupina od 22. do 6. lipnja u Studiju Račić Ženska mreža Hrvatske uputila je pismo svim medijima.

Podsjećamo da je Ženska grupa Trešnjevka još 1987. godine povela prvu akciju protesta ispred Muzeja za umjetnost i obrt kojom se ukazivalo da Lupinova izložba nije umjetnost već pornografija.


Opširnije...
 
Otvoreno pismo Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 29 Svibanj 2007

Pravni tim udruga Iskorak i Kontra uputio je Veleposlanstvu Ruske Federacije otvoreno pismo povodom događaja u vezi s ovogodišnjom Gay Pride manifestacijom u Moskvi.


Opširnije...
 
Predizborna dimna zavjesa Ispis E-mail
Administratorica   
Ponedjeljak, 28 Svibanj 2007

Izjava u povodu tvrdnje Karmele Caparin o lošijem položaju žena zbog rada ureda pravobraniteljice


Opširnije...
 
Otvoreno pismo povodom izbora Zagrepčanke godine Ispis E-mail
Administratorica   
Četvrtak, 01 Ožujak 2007

Centar za žene žrtve rata ROSA, Centar za ženske studije i Centar za mentalno zdravlje i ljudska prava uputili su22. veljače 2007. Vesni Majher, voditeljici Stručne radne skupine za razmatranje prijedloga za dodjelu Nagrade Zagrepčanka godine pismo sljedećeg sadržaja:


Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 60 od 76
Povratak na vrh!
© 2018 Ženska mreža Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!