NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadržaj
Naslovnica
Platforma Ženske mreže
Kodeks
Struktura
Članice Mreže
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
Ženska mreža u medijima
Nasilje prema ženama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadržaja

Facebook
facebook.png
Dan žena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan žena 2013.

Dan žena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan žena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan žena 2008.
let082.jpg
Dan žena 2007.
3danzena07.jpg
Press clips

Opasna javna poruka Ispis E-mail
Administratorica   
Četvrtak, 29 Lipanj 2006
Ženska mreža Hrvatske izražava prosvjed protiv neproduljenja ugovora Tanji Tomić, voditeljici RTL, naposredno nakon medijski eksponiranog slučaja obiteljskog nasilja kojem je bila izložena.
Ovaj postupak smatramo diskriminacijom te veoma opasnom javnom porukom zlostavljanim ženama da ne zatraže pomoć niti se od nasilja pokušaju obraniti, jer bi u tom slučaju mogle biti dodatno kažnjene javnim šikaniranjem i gubitkom zaposlenja .
Otkaz suradnje Tanji Tomić smatramo posebno licemjernim u svjetlu činjenice da RTL dnevno gledateljima posreduje vijesti o privatnim životima i skandalima širokog spektra javnih poslenika, a upravo u cilju promidžbe i povećanja gledanosti, te da stoga javna pažnja usmjerena na slučaj obitelji Tomić ni na koji način nije mogla naštetiti ugledu kuće niti ima ikakve veze sa njezinim radnim sposobnostima.

Neslužbeno je puštena u javnost izjava kako je Tomić napravila antireklamu za medijsku kuću u kojoj radi. Dosljedno slijedeći takav koncept, RTL ne bi smio na TV ekrane pripustiti niti Tinu Turner, planetarno poznatu pjevačicu čija je karijera bila desetljećima popraćena spektaklom obiteljskog nasilja, koje njezinoj karijeri nije nimalo naštetilo.

Izjava o antireklami i glumatanje ćudorednosti razotkriva natražnjačku uskogrudnost, patrijarhalnost i antižensko licemjerje kadrovske uprave RTL, te ih svrstava u red diskriminatora.


Novi list 30. lipnja 2006. Opasna poruka RTL zlostavljanim ženama

U Malom Lošinju, 29. lipnja 2006.

Bojana Genov, koordinatorica
 
« Prethodna   Sljedeća »
Povratak na vrh!
© 2018 Ženska mreža Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!