NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadržaj
Naslovnica
Platforma Ženske mreže
Kodeks
Struktura
Članice Mreže
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
Ženska mreža u medijima
Nasilje prema ženama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadržaja

Facebook
facebook.png
Dan žena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan žena 2013.

Dan žena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan žena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan žena 2008.
let082.jpg
Dan žena 2007.
0037danzena07.jpg
Press clips

Poziv saborskim zastupnicima Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 03 Lipanj 2016

 Ženska mreža Hrvatske uputila je poziv saborskim zastupnicima da prihvate izvještaj o radu za 2015. godinu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, neovisnog i samostalnog tijela koji djeluje u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti spolova ...

Pozivamo zastupnike da rasprave odgovornost Sabora, Vlade, lokalne samouprave i političkih stranaka kao i drugih aktera (poslodavaca) za zastoj u napredovanju u ostvarivanju ženskih ljudskih prava.

Tražimo da se utvrde činjenice zbog kojih je zastupljenost žena u tijelima odlučivanja tako niska, odgovornost za zakonska rješenja i provedbene prakse.

Pozivamo zastupnike da prilikom rasprave o izvještaju Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova razmotre sve okolnosti koje su nečinjenjem države dovele do ovakvog nizanja poraznih činjenica i poraznog stanja za ljudska prava žena u RH.

Pozivamo zastupnike da pri raspravi konzultiraju i zaključne preporuke na Četvrto i Peto periodično izvješće iz srpnja 2015. preporuke Odbora UN za eliminaciju diskriminacije žena.

Također pozivamo zastupnike da tumačenje izraza rod, korištenog u svim međunarodnopravnim dokumentima i Zakonu o sprečavanju diskriminacije ne prepusti zastupnicima vjerskih dogmi, nego se osloni na stručnost pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, institucije presudne u prepoznavanju diskriminacije i praćenju provedbe politike ravnopravnosti spolova.

Koordinatorice Ženske mreže Hrvatske
Biserka Momčinović, Sanja Juras i Bojana Genov


 
« Prethodna   Sljedeća »
Povratak na vrh!
© 2018 Ženska mreža Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!