NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadržaj
Naslovnica
Platforma Ženske mreže
Kodeks
Struktura
Članice Mreže
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
Ženska mreža u medijima
Nasilje prema ženama
Korisni linkovi
Plan stranice

Facebook
facebook.png
Dan žena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan žena 2013.

Dan žena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan žena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan žena 2008.
let082.jpg
Dan žena 2007.
0001danzena07.jpg
Press clips

Kampanje
Nema moderne demokracije bez rodne ravnopravnosti! Ispis E-mail
Administratorica   
Četvrtak, 06 Studeni 2014

zip.jpgŽenska mreža Hrvatske pozdravlja uvođenje kvota rodne ravnopravnosti od 40% zastupljenosti kandidatkinja i kandidata određenog spola koje je uvršteno u prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor., no izražava zabrinutost i razočaranje jer predloženi sustav kvota ne uključuje tzv. zip sustav, odnosno zastupljenost na listama po redoslijedu: žena - muškarac - žena - muškarac. Ovakav prijedlog kvota dovodi u pitanje stvarnu namjeru i iskrenost predlagatelja, te se stvara dojam da se kvote uvode samo radi zadovoljenja forme, a ne s ciljem stvarne provedbe paritetne demokracije.


Opširnije...
 
Priopćenje pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 04 Studeni 2014

pravobraniteljica.jpgPravobraniteljica za ravnopravnost spolova je zaprimila niz pritužbi građana i građanki kao i poziv za reagiranjem od strane Ženske mreže a vezano za (ne)dostupnost medicinskog zahvata prekida trudnoće u zdravstvenim ustanovama, te je pomno pratila medijske tekstove o ograničenom pristupu medicinskom zahvatu prekida trudnoće koji su prethodnih dana objavljivani u medijima.


Opširnije...
 
Žestok ženski otpor liječničkom prigovoru savjesti Ispis E-mail
Administratorica   
Srijeda, 29 Listopad 2014

pravoizbora.jpgPravobraniteljica Višnja Ljubičić također se uključila u istraživanje o ostvarivanju prava na pobačaj s ciljem utvrđivanja dostupnosti, što uključuje i korištenje prava na priziv savjesti te praksu zdravstvenih ustanova u slučajevima kada pobačaj zbog prigovora savjesti nije moguće obaviti. Uzorak čine 32 zdravstvene ustanove u Hrvatskoj, što znači da je pod budnim okom pravobraniteljice pet kliničkih bolničkih centara, dvije kliničke bolnice, 22 opće bolnice i tri doma zdravlja, a rezultati istraživanja bit će objavljeni početkom 2015. u sklopu Izvješća o radu Pravobraniteljice za 2014. godinu, izvijestio je Tportal.hr.


Opširnije...
 
Ženska mreža: Hitno osigurati provedbu prava žena na pobačaj Ispis E-mail
Administratorica   
Srijeda, 29 Listopad 2014

pro-choice.jpgŽenska mreža Hrvatske je od ravnatelja, sanacijskih upravitelja i drugih nadležnih tijela državnih bolnica te od ministra zdravlja da bez odlaganja organiziraju rad u bolnicama na način da ženama bude omogućen pobačaj na zahtjev sukladno zakonu. Ministarstvo zdravlja najavilo je da će od svih bolnica koje imaju odjel ginekologije, a ne obavljaju pobačaje na zahtjev, pisanim putem zatražiti da u najkraćem roku ženama omoguće ostvarivanje tog prava.


Opširnije...
 
Pritužba Ženske mreže i izjava za javnost Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 28 Listopad 2014

odluka.jpgCjeloviti tekst pritužbe Ženske mreže Hrvatske na zakonitost rada bolnica sa zahtjevom za provedbom Zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece te ipriopćenjem za medije o  podnošenju pritužbe nadležnom ministarstvu. 


Opširnije...
 
Istraživanje o jednakim mogućnostima na tržištu rada Ispis E-mail
Administratorica   
Četvrtak, 08 Ožujak 2007

CESICESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u partnerstvu s Katedrom za europsko javno pravo Jean Monnet, Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu provodi projekt pod nazivom "Unapređenje pravnog i institucionalnog okvira za postizanje rodne jednakosti". Cilj projekta je podizanje svijesti o neravnopravnom položaju žena, te omogućavanje de facto ravnopravnosti spolova djelotvornom primjenom pravnog okvira. Poseban naglasak je na jačanju statusa žena u procesima donošenja odluka, te na tržištu rada.

 


Opširnije...
 
Povratak na vrh!
© 2018 Ženska mreža Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!