NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadržaj
Naslovnica
Platforma Ženske mreže
Kodeks
Struktura
Članice Mreže
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
Ženska mreža u medijima
Nasilje prema ženama
Korisni linkovi
Plan stranice

Facebook
facebook.png
Dan žena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan žena 2013.

Dan žena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan žena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan žena 2008.
let082.jpg
Dan žena 2007.
0021danzena07.jpg
Press clips

Nacionalna zaklada dodijelila sredstva organizaciji koja negira ljudska prava Ispis E-mail
Administratorica   
Srijeda, 27 Prosinac 2017

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva objavila je popis organizacija kojima su dodijeljena sredstva putem Institucionalne podrške stabilizaciji i/ili razvoju udruge.

Putem ovog natječaja dodjeljuju se sredstva organizacijama civilnog društva koje (kako je i navedeno u tekstu natječaja) svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva, prije svega zaštiti i promicanju ljudskih prava.

Najstrože osuđujemo činjenicu da su sredstva namijenjena zaštiti i promicanju ljudskih prava prvi put od osnutka Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva dodijeljena organizaciji koja negira sam koncept ljudskih prava i aktivno se zalaže protiv ljudskih prava manjinskih skupina – nacionalnih manjina, izbjeglica, lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba, ateista/ateistkinja, kao i ljudskih prava žena.

Udruga U ime obitelji, koja je dobila trogodišnju potporu za svoje djelovanje aktivno djeluje protiv najviših vrednota iz članka 3. Ustava RH: zaštite prava čovjeka,  nacionalne ravnopravnosti i ravnopravnosti spolova.  

Ženska mreža Hrvatske traži od Upravnog odbora Nacionalne zaklade da hitno provede reviziju cijelog natječajnog postupka i da utvrdi i javno odgovori na pitanje kako je došlo do toga da sredstva namijenjena demokratizaciji i zaštiti ljudskih prava budu dodijeljena udruzi koja djeluje protiv demokratizacije  i ljudskih prava.

 


 
Sljedeća »
Povratak na vrh!
© 2018 Ženska mreža Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!