U sklopu kampanje Obitelj bez predrasuda (Kampanja za prihvaćanje i smanjenje diskriminacije prema pripadnicima i pripadnicama seksualnih i rodnih manjina u obitelji), udruga LORI napravit će nekoliko tematski povezanih performansa. Radi se o iznimno zanimljivom obliku kazališta – Boalovo kazaliste ili kazalište potlačenih – gdje publika može sudjelovati u predstavi, predložiti nekome od likova što da učini, ili čak sami stupiti na pozornicu i zauzeti mjesto nekog lika!

Imate jedinstvenu priliku sudjelovati u izgradnji predstave i u samom izvođenju! Želite da se i vaše iskustvo ili dio vašeg iskustva uklopi u priču? Mislite da možete pridonijeti? Želite glumiti? Kreativni ste i puni ideja? Ovo je vaša prilika. Za sudjelovanje u izradi ili izvedbi predstave nije potrebno nikakvo glumačko iskustvo već samo volja i malo vašeg vremena!

Performanse će LORI organizirati u suradnji sa udrugom Alarm koja ima bogato iskustvo s ovakvom vrstom kazališta. Neke od tema koje je Alarm do sada obrađivao u svojim predstavama su: nacionalizam, radnička prava, spolna diskriminacija, diskriminacija na osnovi seksualne orijentacije, cenzura, obiteljsko nasilje i druge.

Priprema predstave odvijala bi se tijekom lipnja mjeseca, a prve izvedbe održale bi se u srpnju mjesecu u Rijeci. Nakon toga održale bi se još dvije predstave izvan Rijeke (najvjerojatnije u Puli i Zadru).

Dakle, ako želite malo glumiti i zabaviti se, možete nam se javiti
na e-mail adresu loricure@yahoo.com 
ili na mobitel 091/593-4133.
Molimo sve zainteresirane da se jave najkasnije do 10. lipnja 2007.

Unaprijed zahvaljujemo na vašem doprinosu i veselimo se zajedničkom radu 🙂

Vidimo se!

Udruga LORI