21.09.2015., Zagreb, Trg b. J. Jelačića, 12 h

Prosvjedna akcija “EU otvori granice”

Aktivistkinje i aktivisti Ženske mreže Hrvatske, Udruge Slobodarskih aktivista te drugih organizacija i inicijativa održale/i su u Zagrebu, na Međunarodni dan mira, prosvjednu akciju “EU otvori granice”.

Deseci tisuća izbjeglica trenutno pokušava pronaći sigurnost u EU i pobjeći od sukoba i progona iz ratom zahvaćenog Bliskog istoka i sjevera Afrike. Nažalost, nehumani EU političari su zatvorili granice iako su njihovi geopolitički interesi sukrivci za izbjegličku krizu.

Zgroženi humanitarnom krizom velikog broja ljudi koji bježe “glavom bez obzira” tražeći mjesto gdje će preživjeti i normalnije živjeti, te putem nailaze na neljudsko i ksenofobično okruženje, zahtijevamo od EU političara da otvore granice EU za izbjeglice!

Pozivamo na solidarnost sa najugroženijima. i zajedničku borbu za humanije društvo – društvo temeljeno na univerzalnim vrijednostima: jednakost, pravednost i sloboda!

Ujedno dajemo punu podršku aktivistkinjama i aktivistima iz Srbije, Slovenije i BIH u solidarnim akcijama za ostvarivanje ljudskih prava izbjeglica!