Predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol održala je u utorak sastanak s predstavnicama Ženske mreže Hrvatske na njihovu inicijativu. U delegaciji Ženske mreže bile su Nela Pamuković, Đurđica Kolarec, Biserka Momčinović, Rada Borić, Nataša Medved i Valentina Andrašek.

Raspravljalo se općenito o položaju žena u Hrvatskoj te o pitanjima na kojima bi Odbor i žene iz nevladinog sektora mogli surađivati, kao što su primjerice problem nasilja nad ženama, pitanje ratifikacije Istanbulske konvencije, Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji, financiranje skloništa kao i pitanje očuvanja i unapređenja dosegnutih razina seksualnih i reproduktivnih prava žena.

Tijekom sastanka osobita pozornost posvećena je političkoj participaciji žena i činjenici da udio žena u 8. sazivu Hrvatskog sabora trenutačno iznosi tek 20 posto. Slijedom toga razmatrane su i mogućnosti zajedničke suradnje i aktivnosti, s obzirom na sljedeće lokalne izbore 2017. godine, a kako bi se osiguralo poštivanje i dosljedno provođenje Zakona o ravnopravnosti spolova, zajednički je zaključak predsjednice Odbora Gordane Sobol i predstavnica Ženske mreže.