Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva objavila je popis organizacija kojima su dodijeljena sredstva putem Institucionalne podrške stabilizaciji i/ili razvoju udruge. 

Putem ovog natječaja dodjeljuju se sredstva organizacijama civilnog društva koje (kako je i navedeno u tekstu natječaja) svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva, prije svega zaštiti i promicanju ljudskih prava. 

Najstrože osuđujemo činjenicu da su sredstva namijenjena zaštiti i promicanju ljudskih prava prvi put od osnutka Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva dodijeljena organizaciji koja negira sam koncept ljudskih prava i aktivno se zalaže protiv ljudskih prava manjinskih skupina – nacionalnih manjina, izbjeglica, lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba, ateista/ateistkinja, kao i ljudskih prava žena.

Udruga U ime obitelji, koja je dobila trogodišnju potporu za svoje djelovanje aktivno djeluje protiv najviših vrednota iz članka 3. Ustava RH: zaštite prava čovjeka,  nacionalne ravnopravnosti i ravnopravnosti spolova.  

Ženska mreža Hrvatske traži od Upravnog odbora Nacionalne zaklade da hitno provede reviziju cijelog natječajnog postupka i da utvrdi i javno odgovori na pitanje kako je došlo do toga da sredstva namijenjena demokratizaciji i zaštiti ljudskih prava budu dodijeljena udruzi koja djeluje protiv demokratizacije  i ljudskih prava.