Njena Budućnost je Ravnopravnost (‘Her Future is Equal’) kampanja je koju je 2021. godine pokrenuo Brussels’ Call: Zajedno za Evropu bez prostitucije, zalažući se za prestanak seksualnog iskorištavanja u Europi. Kako navode u uvodu brošure, promoviraju Model Ravnopravnosti kao provjereni pristup u borbi protiv složenog problema seksualnog iskorištavanja.

Sve članice Brussels’ Call-a odlučne su u zahtjevu za okončanjem seksualnog iskorištavanja u Europi. Iako članice djeluju u različitim kontekstima sa specifičnim pravnim i kulturološkim izazovima, korištenje zajedničkih strateških poruka i pristup bazi podataka o prostituciji korisni su u postizanju njihovih zajedničkih ciljeva .

Ovaj dokument opisuje stvarno stanje seksualnog iskorištavanja i trgovanja ljudima širom Europe. Činjenice ukazuju na to da je riječ o izrazito rodnom fenomenu koji je prisutan svuda, u kojem mreže kriminalaca iskorištavaju neravnopravnost i siromaštvo žena za vlastitu zaradu.

Model Ravnopravnosti, koji je integrirani pristup koji sprečava nasilje i osigurava odgovornost, pravdu i podršku, pokazuje kako je zaista moguća promjena za žene i djevojčice u Europi i šire.

Cijelu brošuru možete pronaći ovdje.